Yabancı Dil Eğitimi

Günümüzde İngilizce,  küreselleşme etkisi ile dünya dili konumundadır. Sahakyan Nunyan Okulu’nda İngilizce Bölümünün akademik müfredatı 21.yy becerilerine ve CEFR (Common European Framework of Reference- Avrupa Dil Çerçevesi) kriterlerine uygun planlanmaktadır.

İngilizce eğitiminde 21. yy becerilerini destekleyen, öğrencilerin yaş gereksinimlerine uygun, dijital kaynaklı ve CLIL(Content and Language Integrated Learning - İçerik ve Dilin Entegre Olduğu Öğrenim) metodu uygulanan materyaller kullanılmakladır.  CLIL; müzik, matematik, resim, fen bilgisi gibi farklı ders içeriklerinin İngilizce dersine dâhil ederek işlenmesidir. Bu şekilde diğer derslerin içerikleri pekiştirilir, İngilizce dilinde anlamları öğrenilir, disiplinler arası eğitim yapılır ve öğrenmenin verimi arttırılır.

İngilizce dili eğitiminde teknoloji etkin bir şekilde kullanılmaktadır.  Öğrenciler; ilgi duydukları araçla (teknoloji) doğru kaynaklar kullanılarak İngilizce dilini eğlenceli ve etkili bir şekilde geliştirmektedir. Ders materyallerimizin görsel ve işitsel kaynakları dışında evde de etkili öğrenme ortamları sağlamak için internet üzerinden çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerin dil gelişimleri sadece sınavlar ile değil dijital ortamda yapılan çalışmalar sonrası alınan raporlar ile de takip edilmektedir. Geliştirilmesi gereken konular etkinliklerle giderilmektedir.
Okulumuzda uluslararası ve kültürel  “e-twinning “proje çalışmaları yapılmaktadır. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz tarafından “Treasures Around Me” projesi gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimiz başarılı çalışmalara imza atmıştır.

2018 -2019 eğitim öğretim yılında “We Learn What We Live” e-twinning projesine başlanmıştır.
Öğrencilerimiz Cambridge Young Learners Sınavlarına girerek İngilizce dilindeki yeterliliklerini ölçmekte ve seviyelerini uluslararası platformda belgelendirmektedir.  Bu sınav Cambridge Üniversitesi’nin farklı yaş gruplarına özel hazırladığı sınavlardır.  Sınav sonrası edinilen sertifikalar dünya çapında binlerce kurum tarafından kabul edilmekte ve güvenilmektedir.

Sınıf içerisinde güncel, görsel, işitsel, öğrencilerin dikkatini çekebilecek, eğlenceli, etkili ve İngilizce dilini sevdirecek materyaller kullanılmaya özen gösterilir. Öğrenci merkezli, bireysel ve grup çalışmaları yapılarak öğrencilerin etkin katılımları sağlanmaya çalışılır.   Sınıf dışında yarışmalar ve gösteriler düzenlenmektedir. Her sene öğrencilerimiz “Fun Day” kapsamında İngilizce tiyatro gösterisi yapmaktadır.

Amacımız İngilizce dilini sınıf dışına taşıyarak, yaratıcı, özgüven sahibi, sorgulayan, iletişim odaklı, girişimci, problem çözme yeteneğine sahip, sorumlu,  öğrenciler yetiştirmektir.