Fen ve Teknoloji Eğitimi

Fen ve Teknoloji Bölümü, öğrencilerimizin sürekli değişen ve gelişen dünyamızda, teknoloji ve bilgi çağına uygun bireyler olarak yetişmelerini, başarılarının sürekliliğinin sağlanmasını hedefler.

Fen ve Teknoloji dersi öğretim programımızın amacı; bireysel farklılıkları ne olursa olsun bütün öğrencilerimizin fen ve teknoloji okur yazarı olarak yetişmesidir. Buna göre öğrencilerimizin araştırma-sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerilerini geliştirmeleri, yaşam boyu öğrenen bireyler olmaları, çevreleri ve dünya hakkındaki merak duygusunu sürdürmeleri için derslerimizi öğrenciyi etkin kılan proje çalışmaları, sınıf tartışmaları, drama, deneye dayalı laboratuvar çalışmalarıyla destekliyor ve problem temelli ders işleniş şekillerini kullanıyoruz.