Matematik Eğitimi

Soyut kavramları somut durumlara aktarabilen, matematik dili ile iletişim kurabilen, günlük hayatta karşılaştığı sorunlara  mantıklı ve pratik çözüm yolları üretebilen, soran sorgulayan bireyler yetiştirmek, dersimizin temel amacıdır.
Matematiğin hayattaki önemi ve gerekliliği  düşünülerek, okulumuzda ezberden uzak, kalıcı ve kolay öğretim yöntemleri esas alınmaktadır. Yoğun LGS  çalışmalarına ağırlık verilerek öğrenciyi sınavlara ve hayata hazırlamak hedeflerimizdendir.
Matematik eğitiminde dikkat ettiğimiz temel noktalar özetlenecek olursa;

• Etkin teknoloji kullanımı,
  • Bilgisayarla eğitim,
  • Çoklu zeka kuramına göre eğitim,
  • Bire-bir eğitim,
  • Yetenek seviyelerine göre eğitim,
  • Diğer derslerle bağlantılar kurma,,
  • Günlük hayatla ilişkilendirme,
  • LGS hazırlık eğitimi,
  • Eğlenerek, yaparak yasarak, deneylerle,  öğrenci merkezli eğitim.

Ayrıca ulusal ve Uluslararası matematik çalışmaları  yakından takip edilerek, Dünya Matematik Günü, Dünya Pi Günü gibi bir çok matematiksel etkinlik uygulanmaktadır.
Kısacası Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Okulundan mezun olan her öğrencimizin,  "MATEMATİK=HAYAT" felsefesini yaşam biçimi haline getirmiş olmasını hedefliyoruz.